Заочно підозру отримала Валентина Матвієнко, яка санкціонувала війну проти України

Дата: 24 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України та глорифікація її учасників повідомили голові Ради федерації федеральних зборів РФ Валентині Матвієнко. 

Про це розповіли у СБУ. 

Валентина Матвієнко. Фото: URA.RU

Саме Матвієнко, яка родом з України, підписала рішення верхньої палати російського парламенту про введення військ країни-агресора на українську територію. 

“Вона продовжує публічно поширювати фейки про Сили оборони нашої держави та ситуацію на фронті. У ході численних виступів в ефірах російських пропагандистських телеканалів, посадовиця заперечує існування України як суверенної держави й закликає до її повного захоплення”, – кажуть есбівці. 

Лінгвістична експертиза слів Матвієнко, ініційована СБУ, підтвердила факти її злочинної діяльності. 

Це не перша підозра Матвієнко, яку вона отримує від українських правоохоронців. Раніше її вже звинувачували у підбуренні до розв’язання та ведення агресивної війни.

Нагадаємо, що торік в Офісі генерального прокурора розповідали, що рухаються ближче до переслідування найвищого політичного та військового керівництва Росії. 

Підозри російським високопосадовцям виносять, наприклад, за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України або ж за ведення агресивної війни. Підозру за останньою статтею мають усі сенатори Ради федерації федеральних зборів РФ. 

Переглянути повний список підозрюваних у магістральній справі “24 лютого” можна за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter