Заочно до в’язниці відправили росіянина, який торік захопив у заручники сина військової та шантажував її

Дата: 08 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Чернігівський районний суд заочно визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, російського військового та призначив йому 12 років позбавлення волі. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото засудженого, яке виклали правоохоронці, та світлина Миколи Хачатуряна

Імені засудженого не називають, але ZMINA раніше розповідала про командира відділення 21 окремої мотострілецької бригади армії РФ Миколу Хачатуряна

19 березня минулого року він отримав від невідомих інформацію, що в селі Терехівка перебуває 15-річний син місцевої військовослужбовиці, тож вирішив його полонити та шантажувати матір. Росіяни вдерлись на подвір’я, одні військові виманили хлопця до Хачатуряна, а потім той натягнув на нього шапку та обмотав скотчем навколо голови.

Хлопця утримували чотири дні, змусили записати голосове повідомлення мамі, а одного разу Хачатурян подзвонив жінці сам.

“Нам необхідно дізнатися місця розташування штабів ЗСУ, тероборони та нацбатальйонів. Я вам обіцяю: у вашого сина все буде добре, буде живий та здоровий”,казав він. 

Попри те, що мати хлопця не надала інформації, яку від неї вимагали, її сина відпустили. 

Нагадаємо, що торік у Рубіжному російські військові викрадали дітей, а потім вимагали від матерів іти на українські позиції для розвідки. 

Випадки, коли російські військові та ті, хто їм допомагає, викрадають дітей для отримання інформації чи зброї, не є поодинокими. Аналітики Харківського інституту соціальних досліджень, які разом із благодійниками з фонду “Голоси дітей” готували звіт щодо становища, проблем та потреб українських дітей на війні, розповідали про декілька таких ситуацій. 

Так, наприкінці березня торік особи, які співпрацювали із росіянами, після погодженням з російськими офіцерами викрали двох неповнолітніх синів у мешканця одного з міст Харківської області, щоб обміняти їх на зброю. Чоловік нібито збирав її на місцях бойових дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter