Законопроєкт “Про медіа” буде готовий до середини травня – Потураєв

Дата: 28 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Розроблення законопроєкту “Про медіа” перебуває на фінальному етапі, він має бути готовий уже до середини травня нинішнього року.

Про це заявив нардеп від “Слуги народу”, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв’ю Укрінформу.

Джерело: glavcom.ua

За його словами, наразі закінчується доопрацювання змін, які погодилися внести до документа після остаточних переговорів зі всіма зацікавленими сторонами.

Потураєв уточнив, що не хотів би зволікати з переданням законопроєкту на розгляд ВР, зокрема через те, що він є частиною зобов’язань України перед Європейським Союзом. Також парламентар вважає, що “не можна у XXI столітті жити за законом, який був ухвалений на початку 90-х років минулого століття”.

Нардеп висловив сподівання, що на голосування до сесійної зали ВР проєкт закону потрапить у червні або на початку наступної сесії у вересні.

Водночас Потураєв не відкидає, що до документа буде “дуже багато поправок і гальмування його розгляду”.

На його думку, щонайменше одна фракція – ОПЗЖ – точно “засипатиме його поправками”. 

“…Вони із самого початку були проти законопроєкту “Про медіа”, хоча знову-таки: він не обмежує свободи та права медіа, а, навпаки, значно ефективніше їх захищає. Я не бачив би ніяких підстав боротися проти цього закону, політичних у тому числі”, – сказав Потураєв.

Нагадаємо, що доопрацьований законопроєкт №2693-д “Про медіа” був зареєстрований у парламенті ще в липні 2020 року, але через хвилю критики досі не потрапив до сесійної зали навіть на перше читання.

Зокрема, найдискусійнішими були положення законопроєкту, що стосуються регулювання онлайн-медіа, повноважень регулятора й органу співрегулювання та реєстрації іноземних медіа.

Свою підтримку законопроєкту з деякими застереженнями щодо проблемних положень висловив рух “Медіа за усвідомлений вибір”.

Натомість зняти з розгляду цей законопроєкт вимагали Національна спілка журналістів Українинизка журналістів, блогерів та ЗМІ.

Водночас Центр прав людини ZMINA підготував власний аналіз цього документа з погляду загроз для свободи слова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter