Законопроект про контроль над блогерами вирішили відкликати

Дата: 16 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Законопроект про зміни до закону “Про інформацію” щодо поширення масової інформації відкличуть з Верховної Ради.

Про це повідомив автор законопроекту № 2111, народний депутат Василь Петьовка на сайті політичної партії “Єдиний центр”.

Я не можу не зважати на громадську думку. Якщо юристи, експерти, журналісти вбачають в цьому законопроекті загрозу для свободи слова, значить, він не повинен потрапити до сесійної зали і стати законом. Саме тому цей документ буде відкликано мною з Верховної Ради– заявив народний депутат. 

Разом з тим, Василь Петьовка зауважив, що не планував зазіхати на свободу висловлювань чи боротися з блогерами. Він наголосив, що законопроект стосувався фейкових блогерів і ботів Кремля, та висловив сподівання, що “держава в партнерстві з громадськістю все ж розроблять механізм боротьби з дезінформацією, який не створюватиме ризиків для свободи слова в Україні”.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2111 про “особливості поширення масової інформації в мережі Інтернет”. Ним запроваджується поняття “блогер” – власник сайту/сторінки сайту в Інтернеті, на яких розміщується масова інформація.

Законопроектом передбачено, що блогери мають оприлюднити своє прізвище, ініціали та адресу для отримання юридично вагомих повідомлень.

При розміщенні та використанні масової інформації блогер зобов’язаний перевіряти достовірність розміщеної загальнодоступної інформації до її розміщення, не має поширювати інформацію про приватне життя громадян та завідомо недостовірну інформацію під виглядом достовірних повідомлень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter