Закон про рівні права жінок і чоловіків на військовій службі набув чинності

Дата: 29 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

В Україні набув чинності закон № 2523-VIII про рівні права жінок і чоловіків на військовій службі у Збройних силах України та інших військових формуваннях.

Закон передбачає, що жінки виконуватимуть військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками (за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі).

Жінки зможуть у добровільному порядку йти на військову службу (за контрактом) чи за призовом, виконувати військовий обов’язок у запасі та дотримуватися правил військового обліку.

Документом також скасовуються обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.

Закон вилучає згадки про обмеження віку служби для жінок тільки до 40 років – як за призовом, так і за контрактом. Натомість, як і чоловікам, дозволяється служити до граничного віку перебування на військовій службі – до 45 років для рядових і сержантів, до 60 років для військовослужбовців вищого офіцерського складу.

Нагадаємо, 12 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон, що зрівнює в правах жінок і чоловіків у ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter