Захист підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон подав апеляцію щодо тримання під вартою

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Захист В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, подав апеляцію проти рішення суду щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права застави. 

Про це в коментарі “Суспільному” повідомив адвокат підозрюваного Ігор Сулима.

Фото: Суспільне Львів / Ольга Дейнека

Учора, 30 липня, в соцмережах поширювалась інформація про залучення інших адвокатів до справи. Ігор Сулима спростував ці чутки, заявивши, що він єдиний адвокат підозрюваного і що контракт укладено лише з ним.

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня в Галицькому районному суді Львова – тримання під вартою без права внесення застави на 60 днів, до 22 вересня. Прокурори наполягали на такому запобіжному заході.

Після засідання В’ячеслав Зінченко заявив журналістам, що “нічого з Іриною Фаріон не робив”.

Нагадаємо, що в Ірину Фаріон 19 липня 2024 року стріляв невідомий хлопець поблизу її будинку в одному з житлових районів Львова. Жінку оперативно доставили до лікарні, втім медики не змогли її врятувати. 

18-річного підозрюваного затримали 25 липня. Йому оголосили про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – “Умисне вбивство”. Санкція статті – до 15 років позбавлення волі. 

Слідчі розглядають кілька версій убивства, серед яких і ті, що пов’язані з Росією. 

Правоохоронці вважають, що жертвами злочину також могли стати інші політики чи держслужбовці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter