Зачинене укриття під час російської атаки на Київ торік: судитимуть чотирьох посадовців

Дата: 01 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві до суду скерували обвинувальні акти щодо чотирьох посадовців, яких обвинувачують у вчиненні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. 

Про це розповіли у Київській міській прокуратурі. 

Справа стосується випадку, що трапився у Києві у червні 2023 року під час чергової масованої російської атаки. Тоді люди хотіли потрапити до укриття у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3, але їм не відчинили двері. 

Як наслідок, дві жінки та дитина загинули, а ще семеро людей отримали травми різного ступеня на порозі зачиненого укриття.

Судитимуть директора департаменту муніципальної безпеки КМДА, першу заступницю голови Деснянської районної державної адміністрації, а також директора медзакладу та його заступника.

Від потерпілих надійшли цивільні позови про солідарне стягнення з обвинувачених матеріальної та моральної шкоди в розмірі понад 5 мільйонів гривень. 

Санкція інкримінованої їм статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

У січні поточного року Деснянський районний суд Києва почав розглядати справу охоронця закладу, який не відчинив укриття. У перший день після трагедії у медіа з посиланням на слова чоловіка однієї із загиблих жінок писали про те, що охоронець був напідпитку. Втім, експертиза, яку провели у той же день, цього не підтвердила. 

Нагадаємо, що у Києві після трагедії міська влада заявила, що примусово відчинятиме укриття на приватних територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter