Заборону на в’їзд до України іноземців можуть скасувати

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів планує ухвалити рішення про скасування повної заборони на в’їзд для іноземних громадян.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє “Європейська правда”.

З опівночі 29 серпня до 28 вересня Кабмін заборонив в’їзд до України іноземцям та особам без громадянства. Цей крок спричинив обурення серед правозахисників, які наголошували, що немає жодних досліджень, оцінювань ситуації та загроз, які б вказували на те, що в’їзд до України іноземців критично впливає на погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус. Побоювання в них викликав і той факт, що Україна стала одним з майданчиків, куди від переслідувань тікають люди із сусідньої Білорусі, де вже понад місяць продовжуються протести проти Олександра Лукашенка.

За даними журналістів, з 29 вересня почнуть діяти нові правила, які замінять повну заборону. Іноземців нібито прирівняють до українців, які повертаються з-за кордону. Наразі правила залежать від того, чи належить держава в’їзду до переліку країн зі значним поширенням коронавірусу. 

Іноземців відправлятимуть на самоізоляцію, якщо епідемічна ситуація в країні їхнього громадянства або постійного проживання гірша, ніж в Україні. Ізоляції можна уникнути, якщо зробити тест на коронавірус після прибуття. Також від них вимагатимуть наявності чинного страхового поліса і встановлення електронного застосунку для осіб у разі самоізоляції. 

Поки не відомо, коли рішення про скасування заборони планують ухвалити в уряді. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter