Пересмалили? За непристойну рекламу київської перепічки взялася Омбудсман

Дата: 31 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просить Держслужбу із захисту прав споживачів перевірити чи відповідає закону реклама київської перепічки, яка містить зображення оголених частин жіночого тіла та сексистські написи.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмана.

Порушення було виявлено під час моніторингу, що проводить офіс Омбудсмана на предмет дотримання рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у рекламі з метою виявлення зображень або тверджень, які є дискримінаційними за ознакою статі людини.

Так, 26 жовтня у соціальній мережі Facebook офіс виявив рекламу київської перепічки із зображеннями оголених частин жіночого тіла та сексистськими написами.

Водночас, відповідно до Закону України “Про рекламу”, реклама не має містити інформацію або зображення, які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності. Також забороняється розповсюджувати рекламу, що містить елементи приниження людської честі та гідності; розміщувати в рекламі твердження, які є дискримінаційними, у тому числі за ознакою статі (статті 7 та 8 Закону “Про рекламу”).

Крім того, реклама може вважатися дискримінаційною та порушувати добросовісну маркетингову практику, якщо реклама зображує жінку як прикрасу, включає натяки на сексуальність людей, які нічим не пов’язані з рекламованим продуктом.

З огляду на це, Омбудсман звернулась до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з проханням перевірити рекламу київської перепічки на предмет відповідності її Закону України “Про рекламу”.

Питання перебуває на контролі Уповноваженого.

Нагадаємо, за зверненням Омбудсмана у Сумах припинили розповсюдження і оштрафували замовника дискримінаційної реклами, де жінка була зображена як сексуальний об’єкт і нічим не пов’язана із рекламованою послугою.

Йдеться про зовнішню рекламу натяжних стель із написом “Натянуть может каждый. Удовлетворить – профессионал”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter