За знущання з цивільних у Херсоні підозру отримав росгвардієць

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили військовослужбовцю національної гвардії РФ. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Нацполіція

Імені підозрюваного не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на Володимира Полуектова, деталі якої збігаються з деталями з повідомлення слідчих. 

У змові з іншими російськими нацгвардійцями з квітня до червня 2022-го підозрюваний незаконно утримував у камерах з виснажливими умовами щонайменше 68 потерпілих цивільних мешканців Херсонщини.

“Камери були переповнені, без належної системи вентиляції. Їжу утримуваним видавали один раз на день та навіть рідше, прогулянки заборонялися. Гігієнічні процедури були здебільшого недоступними, а можливості нормально спати не було”, – описують умови правоохоронці. 

Затриманим погрожували смертю, били по всьому тілу руками й ногами, гумовими кийками, прикладами від автоматів, а також катували, зокрема електричним струмом.

Підозрюваний, як вважають слідчі, принаймні двічі особисто віддавав наказ підлеглим знущатися з ув’язнених. Так, у червні 2022-го за наказом змусили двох чоловіків відтискатися від підлоги, а коли ті фізично вже не могли виконувати команду, то їх побили ногами. 

Якщо суд визнає Полуектова, то він може отримати до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що есбівці знайшли серед солдатів однієї з частин на півдні охоронця російської катівні з Херсона. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter