За тиждень піротехніки перевірили майже 20 тисяч гектарів сільгоспземель

Дата: 30 Травня 2023
A+ A- Підписатися

За тиждень, що минув, українські піротехніки встановили рекорд з обстеження земель сільськогосподарського призначення, обстеживши щонайменше 19,5 гектара сільгоспземель. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: AFP

Урядовці назвали такі результати потужним досягненням та зазначили, що, порівнюючи з минулими періодами, темпи обстеження зросли в рази. 

“Розмінування територій, на яких  виявлено вибухові предмети, поки обходиться без рекордів. Суттєвого прискорення тут зможемо досягти з надходженням до України відповідної техніки. Над цим ми зараз дуже активно працюємо з партнерами. Однак добре вже те, що ці роботи тривають у стабільному темпі”, – каже міністерка економіки Юлія Свириденко.

Найбільше сільгоспземель обстежили в Харківській області – понад 14,8 тисячі гектарів. Також понад дві тисячі гектарів перевірили у Миколаївській та Херсонській областях. Проводили обстеження на Київщині та Чернігівщині. 

Згідно з чотирирічним планом пріоритетного введення в експлуатацію земель сільгосппризначення, обстежити піротехніки загалом мають 470 тисяч гектарів угідь, а до кінця поточного року у пріоритеті зробити так, аби знову можна було використовувати 165 тисяч гектарів (35%) таких земель.

Нагадаємо, що нещодавно фермер з Миколаївщини двічі проїхав трактором по вибухівці на полі, а втретє підірвався на ній, та вижив. 

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії Україна стала однією з найбільш замінованих країн у світі. За попередньою оцінкою Світового банку, аби виправити це треба 37,4 мільярда доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter