За тиждень у Харкові тричі атакували ком’юніті-центр для ЛГБТ “Прайд-хаб”

Дата: 07 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

З кінця серпня в Харкові тричі атакували ком’юніті-центр для ЛГБТ “Прайд-хаб”: побили вікна будівлі, закидали яйцями та облили сечею вхідні двері. 

Про це в коментарі ZMINA повідомила Анна Шаригіна, співорганізаторка Харківпрайду.  

31 серпня двоє молодиків закидали яйцями вхід до ком’юніті-центру для ЛГБТ й написали на стіні “Содом”. За кілька днів уночі ще троє молодих людей знову обкидали яйцями та облили сечею вхідні двері хабу, на фасаді написали: “Це початок”, “З прайдом”. Сьогодні вночі люди в масках побили вікна в офісній частині будівлі”, розповіла активістка. 

Вона додала, що співробітники “Прайд-хабу” впізнали декого з нападників:

“Удруге вони навіть не ховали облич: це були представники місцевого осередку “Традиції і порядку”. 

Активістка зазначила, що адвокатка ком’юніті-центру звернулась із заявою до правоохоронців, але наразі невідомо, чи внесли її до ЄРДР. 

4 вересня в Харкові розпочався прайд-тиждень, його фінальна подія Марш рівності відбудеться 13 вересня у форматі автопробігу.   

Нагадаємо, що раніше “Традиція і порядок” закликала своїх однодумців замислитися щодо застосування “немирних” способів протесту проти цьогорічного Харківпрайду. Згодом, після нападу на акцію в межах Одесапрайду, організація підтвердила свої наміри вдатися до аналогічних дій і в Харкові:

“Сьогодні ми повідомляємо, що цього року також будемо організовувати протидію просуванню деструктивним ідеям, які спрямовані на руйнування інститутів сім’ї та нації”. 

Як відомо, минулого року після першого в Харкові Маршу рівності ультраправі, зокрема з організації “Фрайкор”, влаштували так зване сафарі на ЛГБТ вулицями міста. Крім того, харківський “Прайд-хаб” систематично ставав об’єктом нападів ультраправих молодиків з угруповань “Традиція і порядок” та “Фрайкор”.     

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter