З кінця лютого до ЄС виїхали понад 5 мільйонів українських біженців

Дата: 03 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабної війни з РФ до Європейського Союзу виїхали 5,3 мільйона громадян України.

Про це повідомляє прикордонна агенція ЄС Frontex.

Загальна кількість переміщених осіб, які в’їхали до ЄС, зокрема й не громадян України, становить 7 мільйонів людей.

Крім того, у Держприкордонслужбі повідомляють, що, починаючи від 24 лютого, кордон України з ЄС та Молдовою в обох напрямках перетнули понад 8,3 млн осіб.

З них на виїзд з країни прослідували понад 5,2 млн осіб, переважна більшість з яких –  громадяни України. На в’їзд в Україну за цей час прослідували майже 2,7 млн громадян України“, –  йдеться у повідомленні.

Останніми тижнями в Україну повертається більше людей ніж залишає країну. З 25-го по 31 травня ЄС залишили майже 260 тисяч українців. Загалом з початку війни на батьківщину повернулися 2,3 мільйона українців.

Станом на 23 травня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні вперше зменшилась. Загальна кількість нині оцінюється у 7,1 мільйона осіб, що на 11% менше, ніж із 3 травня.

Польща та Румунія, як і раніше, приймають найбільшу кількість прибулих: 147 000 та 32 800 українських біженців, відповідно, перетнули кордони країн у період з 25-го по 31 травня.

Прикордонний рух залишається стабільним, серйозних пробок на кордоні немає. Щодня в Україну в’їжджає близько 144 вантажівок із гуманітарною допомогою.

Frontex також повідомило, що агентство направило 477 офіцерів і співробітників уздовж усього східного сухопутного кордону ЄС, у тому числі 340 до країн, що межують з Україною, для підтримки національної влади у прикордонному контролі.

Нагадаємо, кількість людей, вимушених залишити свої домівки внаслідок конфліктів, насильства, порушень прав людини та переслідувань, уперше за історію спостережень перевищила рубіж у 100 мільйонів осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter