За розпалювання ворожнечі судитимуть чоловіка, який у 2020 році повалив ханукію у Києві

Дата: 11 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Чоловіка, який у грудні 2020 року повалив на Контрактовій площі в Києві ханукію, а також транслював це на своїй сторінці у фейсбуку, судитимуть за порушення рівноправності громадян.  

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Києва. 

Фрагмент з відео

У своєму відео чоловік також звинуватив євреїв в узурпації влади в Україні, геноциді українського народу та вигукнув фразу із мовою ворожнечі: “Українці – сила, жидам – могила!”.  

Як інформують правоохоронці, за відеозаписом провели судову лінгвістичну експертизу. Вона тривала близько року.

“За її результатами висловлювання фігуранта були визнані такими, що містять у собі ознаки розпалювання національної ворожнечі та ненависті до представників єврейської національності, а також образи їхніх почуттів на підставі релігійних переконань”, – йдеться у повідомленні.  

Наразі досудове розслідування завершене, матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом (ст. 161 Кримінального кодексу України) направили до Подільського суду міста Києва для розгляду справи по суті.

Об’єднана єврейська община України звертає увагу, що обвинувачуваний також був присутній при схожому інциденті, який стався на київському Хрещатику минулоріч – інший чоловік намагався зруйнувати ханукію. ОЄОУ через суд домоглась відкриття провадження щодо цього правопорушення.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter