За роки окупації до Криму з Росії переїхали понад 150 тисяч людей

Дата: 19 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

З початку окупації Криму на півострів з Росії переїхало 158 тисяч людей. 

Такі дані наводять аналітики Кримської правозахисної групи.

Експерти КПГ проаналізували відкриті дані, які перебувають у реєстрі так званого “Управління Федеральної служби державної статистики з Республіки Крим і Севастополя”. Згідно з ними, 87 тисяч людей переселились із Росії до Криму, а 71,4 тисячі – до Севастополя. 

“Це дані щодо громадян РФ, які офіційно зареєструвалися за місцем перебування в Криму. Оскільки не всі громадяни РФ реєструються за новим місцем проживання, то кількість тих, хто переселився до Криму, фактично може бути більшою”, – зазначили аналітики. 

Правозахисники нагадали, що, переселяючи до окупованого Криму своїх громадян, Росія фактично порушує статтю 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, згідно з якою держава, що окупує, не може депортувати або переміщати частину власного цивільного населення на окуповану нею територію.

Як відомо, в останній доповіді генсека ООН переселення росіян на півострів визнали порушенням. Таку практику РФ застосовує, зокрема, для того, щоб створити додаткові перешкоди для подальшої деокупації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter