За рік повномасштабної війни у полон до росіян потрапили понад 1000 жителів Мелітополя

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися
За рік великої війни з РФ у полон до росіян потрапили понад 1000 мешканців окупованого Мелітополя Запорізької області. Крім того, починаючи з 24 лютого минулого року, місто були вимушені залишили дві третини мелітопольців.
 
Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.
 
Фото “Ріа-Мелітополь”

“За рік і два дні в полон потрапили понад 1000 мешканців і є депортовані – це десятки, а може і сотні. Останніми місяцями окупанти знімають ролики, на яких начебто вивозять людей до останнього блокпоста і начебто депортують, але насправді після зняття відео, вони забирають людей в полон і змушують рити окопи або просто знущаються”, – розповів мер.

Він нагадав, що 23 лютого минулого року в Мелітополі мешкало більш ніж 150 тисяч людей. Наразі залишилось не більше ніж 50 000 – 60 000. Тож майже 100 000 мешканців довелося виїхати з тимчасово окупованого міста.

“Сотні людей фейково депортують за проукраїнську позицію. Знімають ролики про “видворення” цивільних, але не відпускають їх, а залишають рити окопи”,  — додав Федоров.

Крім того, він зазначив, що ворожі військові влаштовують провокації: ходять по домівках і лякають, що ЗСУ зайдуть в місто і будуть розстрілювати людей.

Раніше ZMINA повідомляла, що в окупованому Мелітополі російські військові примушують працівників державних установ, які отримали паспорти РФ, письмово відмовитися від українського громадянства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter