За понад 2,5 року з тимчасово окупованої Херсонщини росіяни вивезли 1000 дітей на “оздоровлення” до Кабардино-Балкарії – Лубінець

Дата: 28 Липня 2024
A+ A- Підписатися
З початку повномасштабного вторгнення РФ з тимчасово окупованих територій Херсонської області до Кабардино-Балкарії ніби то на оздоровлення росіяни вивезли близько тисячі дітей.
 
Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.
 
Джерело: DEPOSITPHOTOS

“За понад два роки від початку повномасштабного вторгнення українських дітей віком від 6,5 до 16 років країна-агресор систематично вивозить за тисячі кілометрів від дому ознайомитися з “красою” російського регіону, який взяв шефство над Херсонщиною”, – йдеться у повідомленні.

За даними Лубінця, більшість із цих дітей мають батьків, які зі свого боку, ймовірно, надають дозвіл на вивезення дитини. Однак наскільки такий вибір є вільним в умовах окупації, лишається відкритим питанням.

Омбудсман зазначив, що діти вимушено переймають не лише культуру та традиції ворожої держави, для цього окупанти залучають потужний ресурс. Таким чином росіяни намагаються знищити українську ідентичність, що так само є складовою геноцидної політики РФ.

Він наголосив, що такі дії грубо порушують права дітей та міжнародні норми захисту прав людини.

“Україна продовжує наполягати на потребі отримання доступу для міжнародних організацій на ТОТ та притягненні винних у порушенні прав українських дітей до відповідальності”, – додав Лубінець.

Раніше ZMINA повідомляла, що понад 500 школярів з окупованої Херсонщини росіяни планують вивезти на так зване оздоровлення до Республіки Адигея. Загалом за літо окупаційна влада планує вивезти до Кубані та окупованого Криму 2720 дітей з Херсонської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter