З початку повномасштабної війни правоохоронці повідомили про підозру в торгівлі людьми 158 особам

Дата: 17 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці від початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну повідомили про підозру 158 особам за фактами, пов’язаними з торгівлею людьми. Загалом за цей період зареєстрували 382 кримінальних правопорушення цієї категорії.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Вже з цих фактів у нас є встановлені особи — повідомлено про підозру 158, стосовно 155 осіб скеровані до суду обвинувальні акти… Якщо говорити по видах експлуатації, то наразі зареєстровано 47 випадків сексуальної експлуатації, 44 випадки трудової експлуатації і близько 30 випадків втягнення у злочинну діяльність“, – поінформувала очільниця відділу ОГП Ірина Горбань.

За її даними, правоохоронці знешкодили 12 організованих злочинних груп. Загалом судові вироки вже отримали 76 злочинців. Потерпілими від цих злочинів визнані 197 осіб, переважна кількість з яких — жінки та неповнолітні (64%).

Як зазначається, ОГП посилює взаємодію на національному та міжнародному рівнях для протидії торгівлі людьми. Рішенням генпрокурора минулого року створений спеціалізований відділ для протидії торгівлі людьми. Наразі триває розвиток співпраці з широким колом державних інституцій, громадських організацій та міжнародних партнерів. 

Горбань додала, що в Україні діє міжвідомча робоча група з питань виявлення, розслідування і припинення фактів торгівлі людьми. До її складу входять всі представники правоохоронних органів, в тому числі працівники Державної прикордонної служби.

За словами очільниці відділу ОГП, основною метою відділу є виявлення і розслідування кожного факту торгівлі людьми.  

Якщо ми знаємо про те, що відбувається ймовірний факт експлуатації наших громадян за кордоном, ми за допомогою наших колег з Європолу та Євроюсту повідомляємо про це компетентні органи іноземних держав для того, щоб вони відповідно відреагували”, – підкреслила Горбань.

У липні ZMINA писала, що з початку поточного року в Україні щонайменше 119 людей отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Серед потерпілих більшість, а саме 66 – чоловіки, ще 44 жінки та 10 дітей. 

Нагадаємо, що на освітній платформі Prometheus створили безоплатний онлайн-курс “Торгівля людьми: як захистити себе та близьких”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter