За пів року на окупованому Донбасі загинули майже два десятки цивільних – ООН

Дата: 23 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

З лютого до липня поточного року на окупованих територіях Донбасу внаслідок бойових дій загинули та дістали поранення 107 цивільних осіб. 

Такими є дані Моніторингової місії ООН з прав людини. 

Із загальної кількості зафіксованих випадків 18 (10 чоловіків, сім жінок та один хлопчик) становлять смертельні, 89 (49 чоловіків, 30 жінок, шість дівчаток і четверо хлопчиків) – поранення. За словами голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильди Богнер, це на 10% більше, ніж минулого року в аналогічний період. Водночас усього з початку конфлікту загальна кількість загиблих серед цивільного населення сягнула щонайменше 3 367 осіб, а понад 7 тисяч цивільних зазнали поранень.

Однак, як зазначили монітори, з 1 серпня вони не зафіксували жодного випадку загибелі або поранення цивільних осіб чи пошкодження цивільної інфраструктури внаслідок активних бойових дій, а тому в Моніторинговій місії закликали сторони конфлікту дотримуватися припинення вогню.

Нагадаємо, що, згідно з даними Моніторингової місії ООН з прав людини, в Україні вияви нерівності й проблеми у сфері прав людини, які існували раніше, ще більше загострилися під час пандемії коронавірусу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter