За підтримки Катару росіяни звільнять шістьох депортованих українських дітей

Дата: 05 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Росія погодилася звільнити ще шістьох депортованих українських дітей, щоб вони воззʼєдналися зі своїми рідними в Україні за посередництва Катару.

Про це повідомила державна міністерка Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва аль-Хатер у коментарі The Washington Post.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

Звільнення українських дітей має відбутись у вівторок, 5 грудня. Наразі кілька українських дітей уже зустрілися з катарськими дипломатами в посольстві Катару в Москві.

Група із шести дітей (яким від 8 до 15 років) має виїхати з Москви й попрямувати через Білорусь до України. 

Один з посадовців на умовах анонімності також повідомив, що мати одного 11-річного хлопчика – військова і наразі перебуває в російському полоні.

“Його батько помер близько десяти років тому, і тепер він залишиться з тіткою за материною лінією. До цього часу він жив з родичами в окупованій Росією Донецькій області”, – розповів посадовець.

Аль-Хатер додала, що Катар продовжує відігравати роль посередника між українським та російським урядами, успішно сприяючи воззʼєднанню українських дітей з їхніми сімʼями напередодні святкових днів”.

Нагадаємо, що до цього за допомогою Катару депортований росіянами з Маріуполя майже два роки тому український підліток Богдан Єрмохін повернувся до України у свій день народження – 19 листопада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter