За останній тиждень на Львівщині зафіксували майже дві сотні випадків ковіду, три з яких стали летальними

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

За останній тиждень на Львівщині медики зафіксували майже дві сотні випадків захворювання на коронавірус. 

Про це розповіла в Медіацентрі Україна генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко

Ілюстраційне зображення. Фото: Mstyslav Chernov

З початком повномасштабного російського вторгнення в інформаційному полі значно поменшало новин щодо коронавірусу, але саме захворювання не зникло. 

До прикладу, торік міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко звітував про виявлення тисяч нових випадків, але внаслідок повномасштабного російського вторгнення діагностика захворювання перебуває на низькому рівні, а тому здебільшого хворі звертаються по допомогу, коли вже потребують госпіталізації. 

На Львівщині, за словами Іванченко, на стаціонарному лікуванні перебувають 147 людей. Ще троє хворих померли. 

“На Львівщині, на жаль, лише 8% людей отримали першу бустерну дозу і менш як 1% отримали другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19. Коронавірус нікуди не зник, хоча випадків захворювання стало менше. Чим більша кількість населення буде вакцинована, тим менше людей буде госпіталізована і тим більше людей залишиться здоровими”, – каже Іванченко. 

Для збільшення кількості вакцинованих у регіоні запустили мобільні бригади, де можна щепитися не лише проти ковіду, а й проти інших хвороб.  

За статистикою Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, в області лише 9% дорослих отримали свою дозу поновлюваних вакцин від дифтерії й правця, хоча це можна зробити безоплатно. 

Нагадаємо, що торік на Буковині виявили новий різновид штаму “Омікрон”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter