За останній місяць українці скоротили свої пересування на 14% – дослідження

Дата: 05 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

За останній місяць українці скоротили свої пересування автомобілями або пішки на 14%, а за останній тиждень цей показник сягнув 4%.

Про це свідчать дані дослідження Центру економічної стратегії.

Аналітики вивчали дані щодо вартості оренди житла, мобільності громадян, пошуку роботи й вакансій, оплати терміналами Приватбанку і Приват24, а також споживання електроенергії. Дані для дослідження отримали з баз Google, Apple, Work.ua, Rabota.ua, ЛУН, Укренерго, Dragon Capital та Приватбанку.

За словами дослідників, аналіз встановив, що пересування машиною або пішки в Україні скорочується практично щодня. Менше українці почали відвідувати й робочі місця. Падіння в цій категорії становить 8% за місяць. Аналітики вважають, що на ці цифри мали вплив декілька факторів, зокрема сезонне скорочення активності після вересня, нові карантинні заходи та зменшення пересування громадян як вияв обережності.

Нагадаємо, що за добу 4 листопада в Україні виявили 9 850 випадків зараження коронавірусом. Останнім часом кількість заражених щодня зростає.

Через збільшення хворих Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабміну посилити карантинні обмеження, зокрема повністю заборонити масові заходи, роботу спорткомплексів та басейнів, а в ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter