Без масових заходів, фітнесу, але з магазинами: МОЗ хоче посилити карантин

Дата: 05 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабміну посилити карантинні обмеження, зокрема повністю заборонити масові заходи, роботу спорткомплексів та басейнів, а в ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам.

Про це розповів заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко.

Посилення карантину Ляшко запропонує підтримати урядовцям найближчим часом. 

“Хочемо просити уряд заборонити проведення всіх масових культурних заходів. Обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм, що прописані в постанові Кабінету Міністрів України. Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати саме тих, хто порушує протиепідемічні норми, а ті, хто дотримується, щоб могли працювати в умовах карантинних обмежень”, – сказав заступник міністра. 

До постанови також планують внести рекомендацію впровадити з 10-ї до 12-ї спеціальні години для обслуговування осіб, старших за 60 років. За словами головного санлікаря, це не заборона людям похилого віку ходити в магазини чи аптеки в інший час, але МОЗ сподівається, що люди інших вікових груп не відвідуватимуть у цей час магазини й аптеки. Ляшко зазначив, що люди похилого віку найважче переносять коронавірус і мають найбільше ускладнень. Так, 71% усіх смертей від ковіду в Україні зафіксували серед людей похилого віку.

МОЗ також пропонуватиме, щоб у “червоній зоні” працювали всі передбачені обмеження без вибірковості, якщо на тій території виявлятимуть понад 320 хворих на 100 тис. населення і показник позитивних результатів становитиме 20% усіх протестованих за тиждень. Наразі загалом по Україні такий показник, за словами Ляшка, сягає 19%, але є регіони, де він доходить до 42%.

Нагадаємо, що за добу 4 листопада в Україні виявили 9 850 випадків зараження коронавірусом. Останнім часом кількість заражених щодня зростає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter