За ніч росіяни зруйнували в Сєвєродонецьку та Рубіжному десятки житлових будинків, є загиблі та поранені

Дата: 18 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Луганщині російські окупанти продовжують обстрілювати Рубіжне, Сєвєродонецьк та Попасну. За ніч росіяни зруйнували в Сєвєродонецьку та Рубіжному понад 20 житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Про це повідомив керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

Наслідки російських обстрілів у Рубіжному. Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти не полишають спроби захопити Рубіжне, однак українські військові дають їм відсіч й бої за місто нині тривають. Вночі, за словами Гайдая, росіяни цілили з найтяжчих видів озброєння цілеспрямовано по мирних мешканцях та їхніх домівках. 

“Увечері ворог обстріляв “градами” старі райони Сєвєродонецька, внаслідок чого пошкоджено або зруйновано шість інфраструктурних об’єктів, два будинки, гаражі. Маємо двох загиблих та чотирьох поранених”, – розповів голова Луганської ОВА. 

Вже зранку 18 березня близько 5 години росіяни знов відкрили вогонь по Сєвєродонецьку, Кремінній та Привіллю, де влучили у лікарню. Кількість жертв і руйнувань наразі уточнюють.

Евакуація жителів Рубіжного. Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

Гайдай розповів, що попри важку ситуацію з Рубіжного вдалось евакуювати автобусами 50 людей та завезти гуманітарну допомогу: хліб, харчі та воду. Аби отримати її місцевим радять звертатись до Будинку культури, що у Південному мікрорайоні. 

Гуманітарна допомога, яку привезли до Рубіжного. Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

Нагадаємо, що від початку війни в Україні правоохоронці зареєстрували вже 1833 злочини агресії та воєнні злочини. Серед підозрюваних у їх скоєнні 75 російських міністрів, депутатів, військових командувачів, посадовців, керівників правоохоронних відомств й пропагандистів.   

Фотографія обкладинки: ДСНС 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter