За напад на Трансмарш у Києві затримали шістьох осіб

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

За напад на марш, присвячений Міжнародному дню пам’яті трансґендерних людей, які загинули через трансфобію, що відбувся 23 листопада в Києві, поліція затримала шістьох осіб. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Акція відбувалася на Михайлівській площі. Декілька десятків людей вийшли з плакатами, аби вшанувати пам’ять трансґендерів, які загинули внаслідок трансфобії. Напередодні акції європейська трансґендерна організація TGEU повідомила, що за 2019 рік у світі вбили понад 300 транслюдей.

Організатори акції в Києві наголосили, що відсутність України в списку країн, де через дискримінацію досі вбивають трансґендерних людей, пов’язана не з тим, що таких випадків не було, а з тим, що трансґендерна спільнота в країні досі закрита, а тому даних про злочини на ґрунті трансфобії немає.

Активісти також закликали владу висловити свою позицію щодо українських трансґендерів і внести оновлення до клінічного протоколу, що регулює процедуру транспереходу та введення ґендерної ідентичності до антидискримінаційного законодавства.

Разом з акцією трансґендерів у центрі Києва відбувалася контракція, учасники якої намагалися прорвати кордон поліції. Загалом за протиправні дії під час маршу пам’яті трансґендерних людей поліцейські затримали шість осіб. 

Як відомо, минулого року противники маршу зірвали акцію трансґердних людей у центрі Києва, а тому організатори цьогорічної ходи, яка пройшла без жертв, назвали її проведення перемогою.

Транс-марш успішно відбувся в Києві, незважаючи на погрози та намагання його зірвати зі сторони ульправих та радикально…

Gepostet von Insight LGBTQ NGO am Samstag, 23. November 2019

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter