За минулу добу на Херсонщині війська РФ поранили шістьох людей, серед них одна дитина

Дата: 17 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
За добу, що минула війська росіян обстріляли у Херсонській області 22 населені пункти. Через це поранень зазнали шестеро людей, серед них одна дитина. Ще двоє цивільних постраждали сьогодні вранці.
 
Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 

“Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Садове, Придніпровське, Комишани, Антонівка, Інгулець, Станіслав, Ромашкове, Понятівка, Велетенське, Софіївка, Інженерне, Кізомис, Томина Балка, Первомайське, Берислав, Нововоронцовка, Золота Балка, Заможне, Одрадокам’янка, Новокаїри, Зміївка та місто Херсон… Через російську агресію 6 людей дістали поранення, з них – 1 дитина”, йдеться у повідомленні.

Прокудін зазначив, що російські військові поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, освітні заклади; житлові квартали населених пунктів області, зокрема, багатоповерхівку та 22 приватні будинки. 

Також за даними поліції області, є постраждалі унаслідок російських атак на Херсонщину вранці 17 серпня.

“На світанку російська армія з артилерії атакувала Томину Балку. Пошкоджень зазнали чотири приватні будинки та дістали поранення двоє людей: 72-річний чоловік отримав вибухову травму, уламкові поранення спини та плеча, у 80-річної жінки – вибухову травму і струс головного мозку”, йдеться у повідомленні.

Загалом минулої доби російськими обстрілами пошкоджено 29 об’єктів: багатоквартирний та 22 приватні будинки, спецавтомобіль ДСНС, три цивільні автомобілі, газопровід та генератор.

Окупанти скинули вибухівку з дрона на Берислав. Внаслідок удару постраждав 58-річний чоловік, якого доправили до лікарні з вибуховою та черепно-мозковою травмами, контузією, уламковими пораненнями тулуба, рук та ніг. Місто обстрілювали і з артилерії, пошкоджено приватний будинок.

Росіяни дроном атакували автомобіль сімейної медицини у Станіславі. Вибух пролунав поруч з автівкою, яка зазнала пошкоджень. Постраждав 53-річний водій, у нього контузія та гостра реакція на стрес.

Упродовж доби російські окупанти кілька разів завдавали ударів по передмістю Херсона – Антонівці, де артилерійським вогнем та в результаті дронової атаки остаточно зруйнували першу в Україні та єдину на Херсонщині “Зелену школу”.

“Згодом російські військові обстріляли рятувальників, які приїхали гасити пожежу в закладі освіти. Пожежний автомобіль зазнав пошкоджень, самі вогнеборці не постраждали. У селищі пошкоджено три приватні будинки та два цивільні автомобілі. Це була так звана тактика “подвійного удару”, яку російська армія застосовує не вперше на Херсонщині. Зазвичай, повторні удари росіян направлені на знищення висококваліфікованих фахівців: рятувальників, поліцейських, медиків та комунальників”, – наголосили правоохоронці. 

Також зранку в Антонівці під ворожий артилерійський обстріл потрапив 72-річний місцевий житель, який отримав уламкове поранення голови. Снарядами пошкоджено два приватні будинки і газопровід.

До лікарні по медичну допомогу звернулася 65-річна жителька селища, яка постраждала 15 серпня внаслідок ворожого обстрілу. Медики діагностували у неї забої голови та ноги.

З міномета окупанти обстріляли приватний сектор Дніпровського району Херсона. Один зі снарядів влучив у будинок, в якому постраждало подружжя: 57-річного чоловіка та 53-річну жінку доправили до лікарні з вибуховими та черепно-мозковими травмами, а також контузіями. У зоні вогневого ураження пошкоджено п’ять приватних будинків.

До лікарні доправили 11-річного хлопчика, який постраждав внаслідок ворожого обстрілу Дніпровського району ще 12 серпня. У дитини діагностували мінно-вибухову травму і струс головного мозку.

Нагадаємо, 16 серпня у Станіславі, що на Херсонщині, російські війська здійснили атаку дроном на автомобіль медиків, а в Антонівці під удар потрапили рятувальники, які займалися ліквідацією пожежі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter