За минулу добу на Донеччині окупанти вбили одного цивільного, ще девʼятьох поранили

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У понеділок, 27 лютого, окупанти вбили одного цивільного жителя Донеччини – у Курахівці. Крім того, девʼятеро мешканців області дістали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість загиблих та поранених у Маріуполі та Волновасі.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Фото: Павло Кириленко

Так, на Донецькому напрямку одна людина загинула та одна дістала поранення в Курахівці. Там пошкодили двоповерхівку, два приватних будинки й адмінбудівлю. Також у Курахівській громаді пошкодили будинок у Вовченці. Зафіксували артобстріли в Мар’їнській, Очеретинській та Авдіївській громадах.

На Горлівському напрямку трьох цивільних поранили в Костянтинівці, у місті пошкоджено сім будинків. Ще два будинки пошкоджено в Іванопіллі, там обійшлося без жертв.

У Бахмуті поранення дістали щонайменше двоє людей, пошкоджено багатоповерхівки, школу і крамницю.

Фото: Павло Кириленко

Окупанти інтенсивно обстрілюють Соледарську громаду: пошкоджено п’ять будинків у Васюківці й шість у Федорівці. На Лисичанському напрямку потерпає Сіверськ – за добу внаслідок обстрілу пошкоджено приватні будинки на двох вулицях міста.

Також у ніч проти 28 лютого російські військові обстріляли Святогірськ, поціливши в частину ДСНС. За попередньою інформацією, один рятувальник загинув, ще четверо поранено.

Фото: Павло Кириленко

“Це – усвідомлений і цинічний удар не по військових, а по тих, хто допомагає виживати цивільним навіть під час активних бойових дій. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого рятувальника, швидкого одужання пораненим. Росіяни за все понесуть кару”, – додав Кириленко.

Напередодні ZMINA писала, що від 24 лютого минулого року внаслідок дій російських військових в Україні загинули щонайменше 64 рятувальники. 

Нагадаємо, що 26 лютого російські військові поранили двох жителів Донеччини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter