За минулу добу через російську військову агресію на Донеччині загинуло щонайменше 12 цивільних

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

18 березня в Донецькій області від рук російських військових загинуло 12 мирних людей.

Про це у фейсбуці повідомив голова Донецької ОВА/ОДА Павло Кириленко.

“Найбільше від російських снарядів постраждав Краматорськ: тут росіяни убили 5 і поранили 25 мирних мешканців. В Авдіївці росіяни вбили 2 і поранили 4 людей, в Покровську – вибили 1 людину і поранили 6″, – зазначив посадовець.

Також по одній постраждалій людині у Степному та в Бахмуті.

Крім того, вдалося уточнити інформацію щодо чотирьох загиблих і одного пораненого у Маріуполі та одного загиблого у Нетайловому.

Точну кількість загиблих у Маріуполі та Волновасі встановити наразі неможливо.

Як у телеграмі повідомляє поліція Донеччини 18 березня російські війська  обстріляли 8 населених пунктів на Донеччині, пошкодили 37 будівель, є загиблі та поранені серед цивільних, постраждали й діти.

За минулу добу обстрілів із боку росіян зазнали 8 населених пунктів Донецької області. Пошкоджено  щонайменше 37 житлових будинків і об’єктів інфраструктури. Внаслідок ударів російських військ загинули та отримали поранення десятки цивільних мешканців. Серед постраждалих є діти”, – йдеться у повідомленні.

Під вогнем російських окупантів перебували Маріуполь, Авдіївка, Краматорськ, Покровськ, Новоселидівка, Верхньоторецьке, Кримка, Степне.

Російська армія обстрілювала міста і села з авіації, реактивної та важкої артилерії, зокрема використовувала заборонені касетні боєприпаси. 

Серед цивільних об’єктів, які зруйнували війська РФ, – багатоповерхові та приватні оселі, школа, дитячий садок, музей, торговий центр та адмінбудівлі.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, що від початку війни в Україні правоохоронці зареєстрували вже 1833 злочини агресії та воєнні злочини. Серед підозрюваних у їх скоєнні 75 російських міністрів, депутатів, військових командувачів, посадовців, керівників правоохоронних відомств й пропагандистів.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter