За минулу добу через російські обстріли Харківської області загинули четверо людей

Дата: 12 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж останньої доби внаслідок обстрілів населених пунктів Харківщини загинули четверо цивільних, п’ятеро дістали поранення. Один чоловік отримав поранення через детонацію боєприпасу.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки російського обстрілу Харківщини. Фото: Олег Синєгубов

За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 27 населених пунктів Харківщини: Петропавлівка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Глибоке, Широке, Вовчанські Хутори“, – написав Синєгубов.

Як повідомляється, внаслідок ворожого обстрілу Вовчанська загинув 50-річний чоловік та 73-річна жінка, дістав поранення 38-річний чоловік. Унаслідок масованих обстрілів Вовчанська з різних видів озброєння пошкоджені десятки приватних будинків. Дістали поранення четверо чоловіків від 39 до 64 років та 83-річна жінка, загинув 51-річний чоловік.

11 травня Синєгубов писав, що росіяни випустили по Вовчанську  та навколишніх населених пунктах більш ніж 20 керованих авіаційних бомб. Також армія РФ атакувала з реактивних систем залпового вогню, артилерії, безпілотників.

Наслідки російського обстрілу Харківщини. Фото: Олег Синєгубов

Також минулої доби у селищі Вільча Чугуївського району внаслідок ворожого обстрілу КАБом пошкоджено корпус геріатричного пансіонату.

Крім того, у селі Глибоке Харківського району внаслідок артобстрілу загинув чоловік 63 років. У селі Веселе Лозівського району через детонацію боєприпасу травмовано 37-річного чоловіка.

За даними Синєгубова, 1377 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 2097 з Харківського, 29 з Богодухівського та 570 людей евакуювали волонтери. Загалом вдалося евакуювати 4073 людини.

Нагадаємо, за добу 10 травня війська окупантів убили на Харківщині трьох людей, також відомо про поранених цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter