За минулу добу через обстріли Донеччини та Херсонщини росіянами загинули троє цивільних

Дата: 27 Травня 2023
A+ A- Підписатися

26 травня через російську агресію на Херсонщині загинув один цивільний, на Донеччині – двоє мирних жителів.

Про це повідомили очільник Донецької ОВА Павло Кириленко та голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наслідки обстрілів Донеччини армією РФ

За 26 травня росіяни вбили двох жителів Донеччини: у Васюківці та Часовому Яру. Ще п’ятеро людей в області дістали поранення“, написав Кириленко.

Він додав, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, підкреслив він.

За даними поліції Донеччини минулої доби росіяни гатили по містах Авдіївка, Костянтинівка, Курахове, Часів Яр, смт Нью-Йорк, селах Васюківка, Іванівське, Карлівка, Пречистівка, Торське.

“Армія РФ завдала ударів авіаційною бомбою ФАБ-250, некерованими авіаційними ракетами, РСЗВ “Град”, артилерією”, – додали правоохоронці.

Крім того, унаслідок обстрілів військ РФ на Херсонщині загинув цивільний. За інформацією Офісу Генпрокурора, травми, несумісні із життям, дістав житель селища Антонівка.
 

За минулу добу російські військові 45 разів обстріляли Херсонську область, випустивши 193 снаряди.

“458-та доба протистояння України повномасштабному вторгненню російської народної республіки. За минулу добу противник здійснив – 45 обстрілів, випустивши 193 снаряди з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 2 рази (5 снарядів)”, – зазначив Прокудін.

Наслідки обстрілів Херсонщини армією РФ

Він уточнив, що загарбники поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію елеватора в Бериславському районі.

Як додав очільник Херсонської ОВА, зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 57 людей.

Нагадаємо, вранці 26 травня, у пʼятницю, окупанти завдали удару по медзакладу та ветеринарній клініці у Дніпрі. На місці виникла пожежа. Станом на 14:00 відомо про 25 поранених цивільних, двох загиблих та трьох зниклих безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter