За місяць захворюваність на COVID-19 в Україні зросла в шість разів – Кузін

Дата: 12 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні за місяць кількість випадків захворювання на коронавірус зросла вшестеро. Якщо в червні медики виявили 2 тисячі інфікованих, то в липні цей показник зріс до майже 12 тисяч.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Фото: Depositphotos

На щастя, рівень завантаженості на лікарняну систему, тобто саме питання госпіталізацій, не такий високий. Ми бачимо, що саме на стаціонарному лікуванні перебувають трішки більш як 2,5 тисячі людей. Це абсолютно нормально для пікового підйому”, – зазначив він.

Кузін також підкреслив, що поточні дані не свідчать про початок епідемічного сезону, тому потреба у введенні обмежувальних заходів поки що відсутня.

Але, дійсно, показники є достатньо високими і нехарактерними з огляду на те, що зазвичай ми починали спостерігати перше зростання починаючи з вересня. А тут на один місяць раніше ми вже бачимо таке зростання”, – додав лікар.

Також він уточнив, що на території України наразі циркулює 10 підваріантів “Омікрону”, і в п’яти людей було виявлено новий підвид під назвою FLiRT.

Нагадаємо, що від жовтня минулого року, коли в Україні почався епідеміологічний сезон, до травня цього року внаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 939 людей. Нині в Україні циркулює 36 різних типів коронавірусу, пов’язаних із субваріантом “Омікрон”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter