За місяць побільшало пожеж, спричинених порушенням правил використання генераторів та електроустановок

Дата: 03 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Через порушення правил пожежної безпеки під час використання електроустановок та теплогенерувальних приладів в Україні зросла кількість пожеж.

Про це розповів пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий у Медіацентрі Україна. 

Ілюстраційне зображення

За його словами, кількість пожеж, спричинених тільки порушенням правил пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації теплогенерувальних агрегатів та установок, зросла на 18,7%. 

Порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електроустановок збільшило кількість пожеж на 4,3%. 

“Це і коротке замкнення, і використання подовжувачів, і ввімкнення після включення світла відразу багатьох потужних електроприборів, що призводить до пожеж”, – пояснює Хорунжий

Ситуацію з пожежами в ДСНС називають напруженою, однак запевняють, що можуть зреагувати на ці виклики. 

“Більше 7 тисяч осіб чергує зараз в Україні і більше 2000 одиниць техніки”, – каже пресофіцер. 

Від кінця лютого російські військові обстріляли Україну вже майже 30 тисяч разів та не лишили жодної вцілілої теплової або гідроелектростанції. Щодня мільйони українців відчувають гостру нестачу електроенергії. 

Нагадаємо, що на тлі масованих обстрілів російські посадовці та пропагандисти зловтішаються тим, що українці лишаються без світла, води та тепла. До прикладу, депутат Держдуми Олег Нілов обіцяв “хлопчику Вові з Києва” ракетний обстріл у подарунок на Новий рік. Впродовж 31 грудня російські окупанти завдали по Україні 31 ракетний і 12 авіаційних ударів, а також вчинили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Також ведуча державного телеканалу “Россия” Євгена Петрухіна з посмішкою розповідала глядачам про отруєння чадним газом мешканки Київщини, яка намагалась обігрітись генератором. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter