За менш як рік роботи на єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій звернулися майже 1,4 мільйона разів

Дата: 05 Травня 2024
A+ A- Підписатися
За 10 місяців роботи служби 112 єдиного телефонного номера для всіх надзвичайних ситуацій, оператори опрацювали майже 1,4 мільйона викликів.
 
Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.
 
Ілюстративне фото

Там уточнили, що переважна більшість звернень належали до компетенції поліції.

За номером 112 можна викликати одразу декілька екстрених служб. Це значно пришвидшує процес реагування, а тому покращує рівень безпеки громадян.

“Фахівці лінії володіють іноземними мовами, а також приймають виклики жестовою мовою через відеозв’язок, зокрема, таких звернень надійшло понад 12,7 тисячі”, зауважили у МВС.

Зараз номер доступний для жителів Києва і Київської області, а також Вінницької, Житомирської, Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської, Черкаської та Чернігівської областей.

Йде робота над тим, щоб запровадити роботу лінії і в інших регіонах.

Нагадаємо, єдиний телефонний номер для надзвичайних ситуацій до кінця року має запрацювати по всій території України. Водночас номери профільних екстрених служб функціонуватимуть й після 2024 року.

Раніше ZMINA повідомляла, у липні минулого року в Києві повноцінно впровадили єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій – 112. А за місяць роботи цього номера по допомогу до операторів жестовою мовою звернулися щонайменше 1 405 разів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter