За катування мешканця Димера підозру заочно отримав російський військовий

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському військовому, що міг жорстоко поводитися з мешканцями Київщини. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного не називають, утім на сайті ОГП можна знайти підозру на Владислава Матвеєва, деталі якої збігаються з деталями з повідомлення слідчих. 

У березні 2022 року Матвеєв разом з іншими невстановленими російськими військовими дислокувався в окупованому селищі Димер. На блокпості на перехресті вулиць Шевченка та Гоголя він зупинив місцевого мешканця, який ішов повз на роботу. Росіянин звинуватив його в коригуванні вогню ЗСУ та вдарив прикладом автомата по голові, від чого чоловік упав. 

Після цього інші росіяни почали лупцювати потерпілого ногами та руками, а один з них пригрозив застрелити, якщо ще раз зустріне його. Як наслідок, чоловіку зламали ребра та лишили численні забої тіла та садна. 

Якщо суд визнає Матвеєва винним, то він може отримати до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що заочно підозри отримали четверо росіян, які катували мешканців Київщини. Йдеться про Івана КияОскара СитдіковаМагомеда Магомедова та Георгія Раднатарова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter