За фактом побиття поліцейськими правозахисника Цвілого призначили службову перевірку

Дата: 08 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко призначив службову перевірку дій поліцейських під час обшуку у квартирі правозахисника Олега Цвілого. 

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Gepostet von Лариса Криворучко am Freitag, 4. Oktober 2019

У повідомленні відомства не вказали імен, проте уточнили, що обшук проводила 4 жовтня київська поліція спільно із працівниками столичної прокуратури №6 на основі ухвали суду. Зокрема, в межах розслідування кримінального провадження за ст. 307 – незаконне виробництво та збут наркотиків.

“Коли чоловік підійшов до будинку і йому повідомили про проведення обшуку, він почав чинити опір, у результаті поліцейські застосували кайданки та заходи фізичного впливу”, – пояснили у відділі комунікації застосування сили до Цвілого.

Притому, як вказано в повідомленні, Крищенко призначив службову перевірку одразу цього ж дня. Усі матеріали справи поліція передасть до Державного бюро розслідувань.

Травми, які дістав правозахисник

Сам Цвілий вказує на неадекватне застосування сили: його тягли на восьмий поверх за ноги, під час цього били по нирках і кидали головою об сходи.

Також він запевняє, що знайдену поліцією на балконі “зелену речовину” йому підкинули і що, на його переконання, насправді обшук проводився задля вилучення всіх електронних носіїв, де може зберігатися викривальна інформація про тортури та інші порушення в українських в’язницях.

Адвокат Лариса Криворучко водночас вказала, що обшук поводили за ухвалою, в якій насправді суддя відмовляє поліції в задоволенні клопотання про цю слідчу дію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter