Побитий поліцейськими правозахисник розповів про атаку з боку прокуратури

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Правозахисник Олег Цвілий вказує, що обшук у його помешканні із застосуванням сили є атакою з боку прокуратури у відповідь на його викривальну роботу щодо злочинів у пенітенціарній системі.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

Друзья, коллеги , подзащитные ! Вам уже известно, что 4 октября на нас совершили дерзкое нападение. Не могу каждому…

Gepostet von Олег Цвилый am Sonntag, 6. Oktober 2019

“Атака пішла з прокуратури, яка не раз дискредитувала себе системним покриванням злочинів у місцях позбавлення волі. Саме прокуратура відмазує тюремників (працівників пенітенціарної системи. – Ред.). Але хто ж їх координує?! Один з персонажів – це колишній начальник усіх українських в’язниць Сергій Старенький. Саме Старенький заявляв у ЗМІ, що розкриті нами факти злочинів у Бердянській ІК-77 – це неправда, а ми наговорюємо на порядних працівників колонії тому, що нам нібито заплатили”, – заявив Цвілий.

За його словами, він очікував “чогось схожого”, оскільки “підібрався дуже близько до викриття непорядних службовців пенітенціарної системи”.

“Вони хочуть мене зупинити за будь-яку ціну. З приходом нової влади у нас з’явилася взаємодія із силовими структурами, і ми дуже сильно просунулися в розслідуванні злочинів у місцях позбавлення волі, після чого я забрав всі матеріали для обробки і упорядкування. За останній час ми зробили багато, щоб у керівництві пенітенціарної системи не залишилися перевертні в погонах, а також не повернулися старі, в тому числі і Сергій Старенький”, – додав правозахисник.

Після обшуку квартири Цвілого не затримували, хоча і виявили на балконі наркотики, які, за його словами, йому підкинули. Правозахисник каже, що метою правоохоронців було під виглядом обшуку вилучити всі електронні носії з імовірним компроматом.

“Їм потрібен був не я, а мій компромат на флеш-накопичувачах. На моє запитання, чому вилучають інформаційні носії, яке вони мають відношення до справи про наркотики, вони відповіли, що нібито я продаю наркотики через інтернет і тому сліди злочину можуть бути на інформаційних носіях, але пізніше проговорилися, що я багато говорю і пишу поганого на них”, – зауважив Цвілий.

Сам колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький у день обшуку в Цвілого відреагував іронічним дописом на своїй сторінці у фейсбуку, що він “безкінечно може дивитися на те, “як приймають “правозахисника, журналіста, законодавця, друга Вадіка Човгана і тварини Діденка” Олєжку Цвілого з АУЄ”.

В тюремній Україні можна нескінченно дивитись на три речі. 1. На те, як мінюст "реформує" тюрму.2. На те, як мінюст проводить "неупереджені конкурси" 3. І на те, як "приймають" "правозахисника, журналіста, законодавця, друга Вадіка Човгана і тварини Діденка" Олєжку Цвілого з АУЄ )Розповсюдження наркотиків – це злочин. Це реальна сутність тих тварин з АУЄ. А також розповсюдження "понять, брехні, завдань блаткомітету" Окремі вітання Захарову, Чернишову, Мірошніченку, Човгана та іншим, які з цією твариною, яка продає наркотики нашим дітям, презентували книжки, та пропагували, злодійські поняття.Впевнений, що ті, хто дійсно знає тюремну систему, сьогодні отримали переконання, що тварина буде сидіти в тюрмі.

Gepostet von Сергій Старенький am Freitag, 4. Oktober 2019

“Впевнений, що ті, хто дійсно знає тюремну систему, сьогодні отримали переконання, що тварина буде сидіти в тюрмі”, – не добираючи слів, написав про Цвілого Старенький, вказавши, що “розповсюдження наркотиків – це злочин”.

Натомість Цвілий пообіцяв найближчим часом провести пресконференцію, де розповість про перебіг і результати розслідування щодо злочинів у пенітенціарній системі. 

ZMINA звернулася за коментарем до речниці Національної поліції Києва Оксани Блищик щодо інциденту, проте та повідомила, що ще готує інформацію стосовно цього випадку.

Нагадаємо, 4 жовтня біля будинку, де мешкає Цвілий, на нього і його дружину співробітники Нацполіції одягли наручники. За словами правозахисника, на восьмий поверх його тягли сходами за ноги, під час цього били по нирках і кидали головою об сходи. Після вилучення з квартири електронних носіїв та знайдених пакетів із зеленою речовиною Цвілого і дружину відпустили. Адвокат Лариса Криворучко водночас вказала, що обшук поводили за ухвалою, в якій насправді суддя відмовляє поліції в обшуку.

Следственная судья Григоренко (Кириленко , не так давно) И.В. Печерского районного суда города Киева — санкционировала…

Gepostet von Лариса Криворучко am Freitag, 4. Oktober 2019

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter