За два тижні українська IT-армія заблокувала 750 ресурсів окупантів, зокрема сторінки МЗС РФ

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

З 11 до 24 липня українська ІТ-армія вивела з ладу понад 750 російських онлайн-ресурсів, серед яких сайти, дотичні до МЗС Росії, військторги та телеком.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Фото: Mediasat

“IT-армія продовжує стримувати пропаганду в РФ та не зупиняє “профілактичні” роботи з російськими ЗМІ. За кожну російську ракету в українські міста та кожен російський постріл в українців ІТ-армія продовжує щодня блокувати “велику імперію” великими кіберударами. Зло буде покаране на фізичному та цифровому полі”, – зазначили в Мінцифри. 

Зокрема, кібератак зазнали критично важливі онлайн-ресурси міністерства закордонних справ РФ. Як наголошує Мінцифри, щоб захистити сайти, очільник міністерства Сергій Лавров змушений був тимчасово приховати сайти МЗС.

Крім того, було паралізовано роботу більш ніж сотні онлайн-магазинів дронів та військторгів РФ. Через це росіяни не могли замовити необхідне спорядження для солдатів, які продовжують вести війну в Україні.

А також через кібератаки вийшли з ладу телекомунікаційні послуги від Beeline та їхні онлайн-ресурси. Клієнти цього оператора не мали доступу до інтернету.

Раніше ZMINA писала, що 28 червня хакери зламали сайт Росреєстру (Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії РФ) та розмістили там привітання з Днем Конституції України та слова солідарності з Україною.

Нагадаємо, що 21 липня російські хакери зламали ефір українського радіо та пустили в ньому фейк про те, що президент України Володимир Зеленський перебуває в реанімації в тяжкому стані, а його обовʼязки тимчасово виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. У холдингу TAVR Media цю інформацію спростували та повідомили про кібератаку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter