Хакери зламали сайт Росреєстру та розмістили привітання з Днем Конституції України

Дата: 29 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Вчора хакери зламали сайт Росреєстру (Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії РФ) та розмістили там привітання з Днем Конституції України, який відзначається 28 червня, й слова солідарності з Україною.

Факт зламу підтвердили в самому Росреєстрі, а скріншот привітання опублікувало у своєму телеграм-каналі російське видання Sota.

“Російські громадяни солідарні з українським народом у його боротьбі за незалежність та власний, україноорієнтований законодавчий фундамент. Ми сподіваємося на якнайшвидшу нормалізацію ситуації в країні, яка різко погіршилася після початку спеціальної військової операції керівництвом Росії”, – йшлося в розміщеному повідомленні.

Щоправда, в тексті привітання розв’язана Росією війна в Україні названа “спецоперацією”, як про неї кажуть російські пропагандисти, також є побажання “нормалізації ситуації”, яка “різко погіршилася” з початком війни.

Також на сайті було зображено символіку легіону “Свобода России” – це росіяни, які воюють на боці України.

Пізно ввечері 28 червня Росреєстр повідомив, що відновив роботу сайту і його ресурси та сервіси не постраждали, але станом на ранок 29 червня сайт не був доступний.

Як відомо, у червні хакери зламали онлайн-платформу Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії і розмістили там написи  “Зупиніть війну!”, “Путін знищує росіян та українців!”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter