За добу на Луганщині двоє загиблих, кількість жертв у контрольованих росіянами районах Сєвєродонецька невідома

Дата: 31 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Минулої доби російські військові вбили на Луганщині двох й поранили щонайменше чотирьох цивільних. 

Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Загибель двох людей зафіксували в Лисичанську. Один з них – це французький журналіст Фредерік Леклерк-Імхофф. Прокуратура Франції розслідуватиме його загибель як воєнний злочин.

“Вони (журналісти. – Ред.) хотіли зняти матеріал про евакуацію мирного населення, але потрапили під каток “руського миру”. Хлопець загинув на місці. Ще троє осіб, зокрема супроводжуючі, поранені”, – розповів Гайдай. 

Тіло ще одного загиблого чоловіка знайшли біля його будинку в Лисичанську, розташованого в районі Пролетарського мосту, а про ще одну жінку, що отримала поранення, повідомили із Золотого. Від початку повномасштабного вторгнення на Луганщині загинули вже 336 цивільних.

За словами голови ОВА, надзвичайно складною залишається ситуація в Сєвєродонецьку, адже частину міста контролюють ворожі війська. Попри це вільно просуватися містом вони не можуть, адже українські військові ще залишаються в населеному пункті.

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

“Ворог планує операцію по зачистці території навколишніх сіл. Ми не знаємо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики”, – каже Гайдай. 

Уже третю добу немає зв’язку з медиками, потрощену автівку яких знайшли в Сєвєродонецьку. Водночас із міста вдалось евакуювати волонтерів, машину яких обстріляли російські військові напередодні. 

Нині евакуацію цивільних із Сєвєродонецька тимчасово зупинили, а гуманітарні вантажі доставляють лише в Лисичанськ та Гірську громаду.

Окремо Гайдай розповів про ролики, які поширюють у мережі, де нібито мешканці Сєвєродонецька радо зустрічають російські війська. 

“Здебільшого це постановочні сцени. Тисячі, які залишилися в місті, бояться помсти або розправи без причин, як то було в Бучі”, – каже посадовець. 

Нагадаємо, що 29 травня на Луганщині внаслідок російських обстрілів загинули двоє людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter