Прокуратура Франції розслідуватиме загибель журналіста Леклерка-Імхоффа на Луганщині як воєнний злочин

Дата: 31 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Після загибелі французького журналіста Фредеріка Леклерка-Імхоффа внаслідок російського обстрілу на Луганщині, Національна антитерористична прокуратура Франції оголосила про відкриття розслідування за фактом воєнних злочинів.
 
Як повідомляє BFMTV, над розслідуванням працюватиме Центральне управління з боротьби зі злочинами проти людства, геноцидом і військовими злочинами.
 
Джерело: телеграм-канал Сергія Гайдая

Слідство відкрито за фактами умисного замаху на життя особи, яка охороняється міжнародним правом збройних конфліктів, умисних замахів на осіб, які не брали безпосередньої участі в конфліктах, та умисних нападів на персонал і транспортні засоби, які залучено в межах місії гуманітарної допомоги”, – розповіли в антитерористичній прокуратурі.

Кримінальне розслідування також стосується травм, яких зазнав колега загиблого журналіста Максим Брандстеттер.

Уточнюється, що французьке правосуддя може розпочати розслідування щодо дій, скоєних за межами французької території, якщо жертвою є француз або якщо той, хто скоїв імовірний воєнний злочин, є громадянином Франції, а також у разі, якщо той, хто скоїв злочин, проживає на французькій території.

32-річний Фредерік Леклерк-Імхофф пропрацював на каналі BFMTV шість років. Він закінчив Інститут журналістики Бордо Аквітанія. Це була його друга місія в Україну з початку російського вторгнення.

Раніше ZMINA повідомляла, що французький журналіст загинув унаслідок російського обстрілу від осколкових уражень, коли висвітлював гуманітарну операцію на дорозі до Лисичанська поблизу Сєвєродонецька.

Це вже восьмий репортер, загиблий від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Його супроводжували колега Максим Брандстеттер, який отримав легкі травми під час цього удару, та їхня фіксерка Оксана Леута, що не постраждала.

Фото обкладинки: телеграм-канал Сергія Гайдая

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter