За добу на Донеччині росіяни вбили чотирьох людей, ще пʼятьох – поранили

Дата: 30 Липня 2024
A+ A- Підписатися

За минулу добу, 29 липня, у Донецькій області російські війська вбили чотирьох цивільних, ще п’ятьом завдали поранень.

Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Наслідки обстрілу окупантами Донеччини. Фото: Національна поліція України

“Росіяни вбили чотирьох жителів Донеччини: трьох у Торецьку і одного у Гродівці. Ще пʼятеро людей в області за добу дістали поранення”, – зазначив він.

Усього від початку вторгнення, за даними голови ОВА, російські військові вбили в регіоні щонайменше 2114 людей, ще не менш ніж 5523 громадян поранили.

Ці цифри вказано без урахування загиблих та поранених у Маріуполі й Волновасі.

Про деталі вчорашніх обстрілів розповіли в Донецькій обласній прокуратурі. Так, окупаційні війська атакували населені пункти Бахмутського й Покровського районів. Під час комбінованої атаки росіян на місто Торецьк із застосуванням авіації та артилерії в житловому кварталі отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям, троє цивільних. Ще стільки ж дістали осколкові поранення – двох чоловіків 50 і 66 років та 60-річну жінку ушпиталили.

Крім того, військові РФ обстріляли село Гродівка Покровського району, де смертельно травмували 59-річного чоловіка. Внаслідок обстрілу міста Сіверськ мінно-вибухову травму і поранення плеча отримав 66-річний громадянин.

Про пʼятого потерпілого деталей поки що немає.

Пошкоджено житлові будинки й господарські споруди. Тип використаної зброї уточнюється.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що впродовж 28 липня російські окупанти обстрілювали Херсонську область з авіації та інших видів озброєння. Унаслідок цього поранені 11 людей, зокрема троє дітей. На Донеччині, яка також перебувала під обстрілами, постраждали троє цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter