За десять місяців повномасштабної війни з РФ правоохоронці відкрили понад 51 тисячу проваджень проти росіян та їхніх поплічників

Дата: 25 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
З кінця лютого Національна поліція розпочала понад 51 тисячу кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених російськими військовослужбовцями та їхніми пособниками на території України.
 
Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.
 
Фото: Нацполіція

“Розпочали понад 51 тис. кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями РФ та їхніми пособниками. В середньому, лише поліція реєструвала по 168 воєнних злочинів за добу”, – зазначив керівник Нацполіції.

За його словами, НПУ також відкрила більш як 2,2 тисячі кримінальних проваджень за колабораціонізм. Наразі 448 осіб мають статус підозрюваних, а 240 обвинувальних актів уже передані в суди.

Клименко також поінформував, що під час перевірки на блокпостах поліція виявила 742 розшукуваних та майже 5,2 тисячі підозрілих осіб, імовірно, причетних до незаконної діяльності, а також понад 2,7 тисячі транспортних засобів, що перебували в розшуку.

Окрім того, співробітники Нацполіції оглянули понад 16 тисяч гектарів території під час заходів із розмінування.

“Наші вибухотехніки вилучили близько 184 тисяч боєприпасів та понад 4,7 тонни вибухових речовин. Знищили понад 50,5 тисячі вибухонебезпечних предметів”, – додав Клименко.

Нагадаємо, органи прокуратури відкрили 5079 кримінальних проваджень за фактами катувань та іншого нелюдського поводження унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Також розслідується 855 справ по воєнних злочинах проти дітей, 10 з яких за фактами сексуального насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter