За день через російські обстріли четверо мирних жителів Херсонщини дістали поранення 

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

9 жовтня, у понеділок, російські війська кілька разів ударили по Херсонщині та обласному центру. Внаслідок цього поранення дістали четверо людей, серед яких 63-річна та 83-річна жінки, а також 55-річний чоловік.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко

“На цю годину, за попередньою інформацією, армія РФ поранила вже чотирьох мирних жителів у Херсонській громаді!” – написав він.

Так, один житель Херсона дістав поранення вранці, близько 10:30, коли окупаційні війська вдарили по одній з бібліотек. Йому надали медичну допомогу.

Під час останнього обстрілу окупантами Херсонської громади отримала травми спини 83-річна жінка. Їй надають медичну допомогу. В іншої жінки – травма ноги.

Деталі про четверту постраждалу людину Мрочко поки що не повідомив. 

Окупанти обстрілювали Херсонщину й у ніч проти 9 жовтня. Вночі з РСЗВ окупанти обстріляли мікрорайон Таврійський. Там значно пошкоджено багатоповерхові будинки та перукарню, на автостоянці вигоріли автомобілі. У власних квартирах поранення дістали 34-річний чоловік та троє членів однієї родини – 24-річний чоловік, його 27-річна дружина та дев’ятимісячна донька. 

Фото: Поліція Херсонської області

На вихідних у Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу поранення дістав 52-річний чоловік. Військові РФ також обстріляли Комишани, постраждала 53-річна місцева жителька.

Під артилерійським вогнем перебувала Антонівка, там через обстріли пошкоджені будинки та автомобіль на території церкви, уламкові поранення дістали 45-річний чоловік та троє жінок віком 75, 82 і 83 роки, загинув 50-річний чоловік. Також на подвір’ї травмувалась 11-річна дівчинка: у неї відкрита черепно-мозкова травма, відкритий перелом, численні уламкові поранення. Зараз за її життя борються лікарі.

На місцях ворожих атак працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу потерпілим.

Фото: Поліція Херсонської області

За минулі дві доби поліція відкрила 10 кримінальних проваджень за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що російські окупанти 8 жовтня близько 17-ї години атакували Бериславську громаду на Херсонщині: під удар потрапили Берислав, Тягинка та Веселе.

Дві керовані авіабомби росіяни скинули на житловий квартал Берислава. Внаслідок удару зруйновані гаражні приміщення, вибуховою хвилею в корпусах медзакладу та житлових будинках вибиті вікна, пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter