За час війни Україні вдалося повернути тіла понад 540 загиблих захисників

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Через міжнародне представництво Червоного Хреста Україні вдалося організувати комунікацію з російською стороною. Завдяки цьому, вдалося повернути тіла понад 540 загиблих українських воїнів. 

Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Фото: news.pn

“Перемовини з агресором проводити складно, але нам вже вдалося повернути 541 загиблого захисника. З Маріуполя доставили 428 тіл, з них понад 300 – захисники “Азовсталі”. Повертаємо загиблих із Донецького, Запорізького, Херсонського, Харківського та Луганського напрямків – звідусіль”, – сказав Котенко.

Він розповів, що Україна передає російській стороні локації, де є загиблі захисники.

“Вони мають їх забирати, і тоді проводимо обміни. Але не завжди РФ хоче йти в зону бойових дій, хоча оголошується режим тиші. Навіть буває складно домовитися, щоб на ТОТ забрали тіла наших хлопців. Через величезні втрати особового складу росіяни не справляються зі своїми загиблими”, – зазначив він.

Також Котенко повідомив, що веде безперервну комунікацію з рідними зниклих безвісти чи загиблих українських захисників.

“Мінреінтеграції вже провело понад 20 зустрічей з рідними загиблих і зниклих безвісти. Складно пояснити людині, рідний якої загинув, чому інколи тривалий час не вдається повернути його тіло”, – додав Котенко

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, за час повномасштабного вторгнення Росії загинули майже 9 тисяч захисників України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter