За час повномасштабної війни в Україні вже загинули 537 дітей

Дата: 28 Березня 2024
A+ A- Підписатися

За даними ювенальних прокурорів, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ в Україні загинули 537 дітей, загальна кількість постраждалих перевищила 1806 дітей.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Shutterstock

“Більше ніж 1806 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Станом на ранок 28 березня 2024 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 537 дітей загинули та понад 1269 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Однак ці цифри не є остаточними. Наразі триває робота з встановлення кількості загиблих та поранених дітей у місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше дітей постраждали у таких областях: Донецькій – 524, Харківській – 343, Херсонській – 149, Київській – 130, Дніпропетровській – 125, Миколаївській – 103, Запорізькій – 100.

Протягом доби внаслідок удару РФ по селу Борова Ізюмського району Харківської області загинув 12-річний хлопчик.

Також 27 березня внаслідок російського обстрілу Харкова постраждали четверо дітей віком від трьох місяців до тринадцяти років.

Нагадаємо, що в Україну вдалося повернути ще девʼятьох українських дітей. Четверо з них повернулися з тимчасово окупованих територій, ще п’ятеро – в межах реалізації затвердженого плану дій президента України Bring Kids Back UA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter