На підконтрольну Україні територію повернули ще девʼятьох дітей – Омбудсман

Дата: 22 Березня 2024
A+ A- Підписатися

В Україну вдалося повернути ще девʼятьох українських дітей. Четверо з них повернулися з тимчасово окупованих територій, ще п’ятеро – в межах реалізації затвердженого плану дій президента України Bring Kids Back UA.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Фото: Дмитро Лубінець

“Сьогодні ми вже зустріли 3-річних сестричок, 6-річного хлопчика та 10-річну дівчинку з дитбудинків, щодо повернення яких зверталися опікуни та родичі до нашого офісу. Також наш офіс допоміг возз’єднатися мамі з 12-річною донькою. Всі вони вже на території України”, – розповів він.

Інші четверо дітей, за його словами, повернулися з тимчасово окупованої території трохи раніше. Вони вже відвідали Центр захисту прав дитини, де розповіли, що дехто був вимушений відвідувати російську школу.

Також одна з повернутих дівчаток з інвалідністю не могла отримувати повноцінний медичний догляд, тож тепер на підконтрольній Україні території отримає належну допомогу.

Фото: Дмитро Лубінець

Лубінець зауважив, що спільна робота з іншими держорганами та за посередництва Держави Катар приносить результати – діти повертаються на батьківщину.

“Продовжуємо працювати та докладати зусиль, щоб кожна українська дитина повернулася на рідну землю та мала щасливе дитинство”, – наголосив Омбудсман.

Насамкінець він додав, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу.

Нагадаємо, що 11 березня з тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну Україні територію вдалося повернути родини з пʼятьма дітьми та 18-річну сироту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter