За безпекою в потягах стежитимуть охоронці

Дата: 07 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Укрзалізниця розробила комплексну програму підвищення безпеки перевезень у пасажирських потягах.

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці. 

Правоохоронці перестали супроводжувати пасажирів у вагонах ще у 2013 році. Тоді керівництво Укрзалізниці стверджувало, що міліціянти неефективні, адже в деяких потягах за цілий рік вони складали лише декілька протоколів за куріння в тамбурі. За словами в.о. голови правління Укрзалізниці Івана Юрика, наразі перевізник має намір підписати протокол спільних дій з МВС, щоб розпочати пілотний проєкт з охорони порядку.

“Мета нашої комплексної програми – це чіткий алгоритм спільних дій поїзних бригад, правоохоронців, воєнізованої охорони, які в підсумку значно підвищать рівень безпеки та комфорту пасажирів під час подорожі”, – розповів очільник Укрзалізниці.

У межах проєкту планують також встановити в пасажирських вагонах спеціальні засоби контролю, однак які саме – Юрик не уточнив. 

Про те, що до потягів слід повернути охоронців, ще на початку серпня казав міністр інфраструктури Владислав Криклій. Так він відреагував на інцидент, що трапився в нічному потягу Маріуполь – Київ, де 45-річний чоловік намагався зґвалтувати та жорстоко побив жінку, яка їхала в купе із сином.  За словами потерпілої, близько третьої ночі вона прокинулася від ударів по голові в купе. Відкривши очі, жінка побачила невідомого чоловіка в трусах, який одразу схопив її за горло та почав погрожувати. Наразі суд арештував кривдника на два місяці без права внесення застави. 

Раніше Укрзалізниця заявила, що звільнить працівників потяга, де побили пасажирку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter