За 2022 рік до відповідальності притягнули 621 посадовця ЗСУ та Міноборони – Резніков

Дата: 09 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

621 посадовця Міноборони та ЗСУ притягнули до дисциплінарної чи матеріальної відповідальності за результатами внутрішніх аудитів у 2022 році. 

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Фото: Getty Images

“621. Саме стільки посадових осіб з-поміж Збройних сил України та Міністерства оборони було притягнуто до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів минулого року. З них – до матеріальної відповідальності – 497 посадових осіб, до дисциплінарної відповідальності – 124 посадові особи”, – зазначив він. 

За словами Резнікова, матеріали внутрішніх аудитів своєчасно передавались до правоохоронних органів.

“Моя принципова позиція була, є і буде незмінною – нульова толерантність до будь-яких порушень. Всі особи, чия вина доведена відповідними органами, – несуть і нестимуть відповідальність”, – додав міністр оборони.

Нагадаємо, що при Міністерстві оборони України збираються створити громадську антикорупційну раду. Планується, що до неї увійдуть активісти-антикорупціонери. Резніков зазначив, що антикорупційна рада дозволить міністерству отримувати експертизу від громадськості. Міністр наголосив, що під час воєнного стану дуже важливо закривати доступ до певної інформації і при цьому надавати можливість суспільству контролювати публічні фінанси.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter