З вересня “швидка” в Києві працює в новому форматі

Дата: 04 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

З 1 вересня бригади невідкладної медичної допомоги перевели у введення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Тепер диспетчер відразу під час виклику визначає, яку саме бригаду медичної допомоги необхідно відправити до пацієнта – бригаду невідкладної чи екстреної медичної допомоги.

Про це заявила директорка департаменту охорони здоров’я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург на брифінгу в понеділок, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Диспетчер відразу під час виклику визначає, яку саме бригаду медичної допомоги необхідно відправити пацієнту: бригаду невідкладної медичної допомоги чи “швидку”, що за необхідності дозволяє значно швидше вирішити питання госпіталізації хворого”, – уточнила Гінзбург.

Вона нагадала: раніше, якщо бригада невідкладної меддопомоги встановлювала необхідність госпіталізації пацієнта, потрібен був виїзд бригади екстреної медичної допомоги, що значно збільшувало період доправлення хворого до медустанови.

“Усі виклики зараз приймає фахівець, який здатен миттєво зорієнтуватися, яка саме допомога вам необхідна – невідкладна чи швидка. Насправді це може врятувати не одне життя”, – заявила Гінзбург.

Директорка департаменту КМДА з охорони здоров’я додала, що тепер також ведеться аудіозапис усіх викликів і здійснюється контроль таймінгу від отримання виклику до його виконання.

Вона наголосила, що за угодами про медобслуговування населення за програмою медичних гарантій, які підписали центри первинної медико-санітарної допомоги з Національною службою здоров’я України, сімейні лікарі, педіатри та терапевти надають невідкладну допомогу в будні з 08:00 до 20:00, у вихідні та святкові дні – з 9:00 до 15:00.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter