З СІЗО відпустили одного з організаторів нападу на активіста Устименка

Дата: 21 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Одного з організаторів минулорічного нападу на одеського активіста Віталія Устименка випустили з СІЗО.

Про це активіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, тепер у матеріалах справи, скерованої до суду, немає організатора, а тому затриманих виконавців нападу Гаврилюка і Руденка суд може просто виправдати.

“Ніякої злочинної групи, ніякого замовного замаху”, – повідомив активіст.

Також виявилось, що всі свідки у справі відмовились давати свідчення. На початку лютого в Устименка забрали держохорону, проте зараз, за його словами, її подовжили.

“Не існує ніякого окремого провадження по організаторам і замовникам, як ви розумієте. Просто двом чувакам я не сподобався і у них в руках якраз опинились заточки. Якщо справу не перевести у інший слідчий орган зі слідчого управління в Одесі – її розвалять”, – акцентував увагу Устименко та попросив всіх допомогти із об’єднанням і переведенням справи до іншого слідчого органу.

Нагадаємо, на лідера “Автомайдану” та регіонального координатора “Центр.Ua” Віталія Устименка 5 червня минулого року напали з ножем серед білого дня двоє чоловіків. Поліція порушила справу як замах на вбивство й оприлюднила фото підозрюваних.

Пізніше їх затримали в Донецькій та Дніпропетровській областях: один із них –  боєць 54-ї окремої механізованої бригади Станіслав Руденко, який самовільно залишив частину. Раніше він був добровольцем полку “Азов” при МВС України. У 2015 році Руденко був засуджений за розкрадання трьох пістолетів системи Макарова. У коментарі журналістам він повідомив, що другий підозрюваний також служить у 54-й бригаді. Згодом суд взяв під варту без права виходу під заставу обох чоловіків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter